Over ons

Het boekje van ABC: Altijd de Burger Centraal.

Bedrijven, burgers, clubs, vrienden en families. ABC in Beweging helpt mensen door het gebruiken van de Nederlandse taal hun doelen te bereiken. Niemand staat graag werkloos langs de kant. U doet toch ook liever actief mee? In een buurtgesprek of tijdens een sollicitatieprocedure. En helemaal bij het bedenken van een winnende slagzin voor een geheel verzorgde reis naar Zuid-Afrika, voor twee! Of je de taal nu voor het eerst leert, solliciteert of je ermee amuseert. U vindt de taal van uw keuze op onze site.

Slagzinkoning
ABC in Beweging is een initiatief van Arnold van Mierlo en bestaat sinds oktober 2007. Sindsdien volgen honderden cursisten inburgering, alfabetisering, empowerment (beter voor jezelf opkomen), niveauverhoging Nederlandse taal en Staatsexamens. Via gemeentelijke sociale diensten doen bakkenvol werkzoekenden beroepskeuzetesten en oefenen succesvol met sollicitatiebrieven en -gesprekken.

De website krijgt dit jaar 2013 een make-over. Een nieuwe tak SPEELtaal. Naast het serieuze leren en solliciteren is er nu ook ruim aandacht voor het amuseren met de Nederlandse taal. In gezellige workshops spelen, strijden en kiezen de deelnemers onderling wie de beste nieuwe bedrijfsnaam of winnende slagzin bedenkt. Onder leiding van niemand minder dan ‘De Slagzinkoning van Den Haag’.

Deze koning werkt volgens het boekje van ABC: Altijd de Burger Centraal. De Slagzinkoning treedt op voor al zijn ‘’gewone’’ burgers. Een ideaal uitje/event voor bedrijven, families en vriendengroepen op zoek naar net eens iets anders dan anders.

ABC in Beweging is actief in heel Nederland, maar voornamelijk in Zuid-Holland. Wij begeleiden, dicteren en amuseren u persoonlijk verder met de Nederlandse taal. Wij helpen uw bedrijf geld te besparen, laten zien hoe medewerkers taalvaardiger worden en hoe zij de beroepstaal effectief leren gebruiken. Graag leren wij u(w) collega’s en medewerkers zelfstandig slagzinwedstrijden te winnen. Wij ontwikkelen graag de cursussen en workshops die perfect aansluiten op uw wensen.

Sta niet stil. Kom in beweging. U bent van harte welkom.

Wij stellen het op prijs als u ons contactformulier gebruikt.
Bezoek ons ook op Facebook